SALZBURG, SALZKAMMERGUTI-TÓVIDÉK

Csodavilág a hegyek között

3 nap/ 2 éj


2024. május 18-20. (Pünkösd), szeptember 6-8., október 18-20.

 

Felszállás:
04:30 óra, Győr, városháza oldala buszmegállóból
06:00 óra, Sopron, GYSEV pályaudvar elől, Spar oldala
04:45 óra, Szombathely, vasútállomás (gazdabolt) elől.

 

A Salzkammerguti tóvidéket az év bármely szakaszában érdemes felkeresni. A régióban több mint 70, hegyekkel körülvett tó található, melyek partjain hangulatos kisvárosok várják a látogatókat.

 

1. nap – Utazás Ausztriába, városnézés Salzburgban. A Salzach folyó partjára települt város számos műemléket tartogat: Várlátogatás – panoráma a városra, Dóm, a Hercegségi Palota, a Mirabell kastély és parkja, Mozart szülőháza és a Ferences templom. Szabadidő, vásárlási lehetőség. Szállás Golling környékén. (2 éj)

2. nap – Reggeli után látogatás a Hallstatti sóbányában, mely a világ egyik legrégebbi sóbányája, a kultúrtáj központja. Fogaskerekűvel jutunk fel a hegy tetején lévő bejárathoz. A bánya mellett lévő panorámateraszról pazar látvány tárul a szemünk elé. Városnézés Hallstattban, a Világörökség részét képező tóparti kisvárosban, a főtér, a gótikus templom és a Csontkápolna megtekintése. Szabadidő, majd a délután folyamán fakultatív hajózás a hegyekkel körülvett csillogó víztükrű Hallstättersee-n. Szállás ugyanott.

 

3. nap – Reggeli után utazás Bad Ischl városába, látogatás az egykori császári villában, melyet Ferenc József kapott nászajándékba. A városka több magyar emlékkel is rendelkezik. Kirándulás a Wolfgangseehez, séta és városnézés a hangulatos St.Wolfgangban, a világhírű Michael Pacher-szárnyasoltár megtekintése a búcsújáró templomban. Továbbutazás a Mondsee partján, érkezés az indulási helyekre az esti órákban.

 

Részvételi díj:     

 78.000 Ft/fő

Egyágyas felár: 

 24.000 Ft

Ellátás:

 reggeli

Félpanziós felár:

 22.000 Ft/fő (2 alkalommal vacsora)

Belépők:

 kb. 70 €/fő + IFA

Fakultatív hajókirándulás Hallstatt        

 15 €/fő


SALZBURG, SALZKAMMERGUTI-TÓVIDÉK SALZBURG, SALZKAMMERGUTI-TÓVIDÉK SALZBURG, SALZKAMMERGUTI-TÓVIDÉK SALZBURG, SALZKAMMERGUTI-TÓVIDÉK SALZBURG, SALZKAMMERGUTI-TÓVIDÉK SALZBURG, SALZKAMMERGUTI-TÓVIDÉK SALZBURG, SALZKAMMERGUTI-TÓVIDÉK SALZBURG, SALZKAMMERGUTI-TÓVIDÉK SALZBURG, SALZKAMMERGUTI-TÓVIDÉK