A NAPFÉNYES SZICÍLIA

Tengerparti pihenéssel

 

9 nap / 8éj

2023. június 24. – július 2.

 

 

 

 

Felszállás:

04:00 óra, Győr városháza oldala buszmegállóból

05:30 óra, Sopron GYSEV pályaudvar elől

06:45 óra, Szombathely vasútállomás (gazdabolt) elől

 

Útunk során felfedezzük a sokszínű Szicília legszebb látnivalóit, megtekintünk középkori várost, római-görög színházat, strandolunk a sziget legszebb partjain, meghódítjuk Európa legnagyobb aktív vulkánját és még kis kitekintést is teszünk Nápolyban és a Garda-tónál.

 

1. nap – Folyamatos utazás rendszeres pihenők tartásával. Érkezés Assisibe, tranzitszállás elfoglalása (1 éj).

 

2. nap – Reggeli után Assisi városnézés, Szt. Ferenc és Szt. Klára nyomában: Szt. Ferenc Bazilika, Piazza del Comune, Szt. Rufino Katedrális, Szt. Péter templom. Délután továbbutazás a Sorrentói-félszigetre: közös séta a festői félsziget „fővárosában”. Szállás elfoglalás Sorrento környékén (1 éj.)

 

3. nap – Reggeli után továbbutazás Szicíliába. A csodálatos szigetet Messinánál érjük el a délutáni órákban. A szállás elfoglalása Cefalu környékén (4 éj.)

 

4. nap – Egész napos pihenés a homokos tengerparton, fürdőzés a tengerben, napozás a strandon, ismerkedés Cefalu városával- szűk sikátorok, gyönyörű paloták, festői táj. Szállás az előző helyen.

 

5. nap – Reggeli után kirándulás a „sziget kilátóhelyre”, az Etnára, Európa legnagyobb működő vulkánjához. Autóbusszal, közösen megyünk fel 1800 m-re, itt megtekintjük a Silvestri krátert, szabadidő. Innen fakultatív továbbutazás kabinos felvonóval és speciális buszokkal 2900 m-ig, ahol vulkanológus várja a csoportot (fakultatív túra ára 70€/fő). A délutáni órákban látnivalók Taormina városában (görög- római színház), városnézés, szabadidő. Szállás ugyanott.

 

6. nap – Reggeli után szabadnap Cefalu tengerpartján vagy egész napos fakultatív kirándulás: Castellamare del Golfo csodálatos tengeröblei mentén utazás San Vitoba, Szicília legnyugatibb részére. Panoráma a vidékre Erice városából. Majd látogatás a templomok völgyében és Selinunte görög templománál. Szállás az előző helyen.

 

7. nap – Reggeli után szabadidő Cefaluban, majd utazás Palermoba, Szicilia fővárosába. Városnézés- betekintés a Palatinus kápolnába, séta a Székesegyházhoz és a Normann Palotához. Éjszakai kompátkelés Nápolyba, kétágyas, zuhanyfülkés kabinokban (1 éj. menetidő kb. 20:00- 07:00 óráig.)

 

8. nap – Reggeli után rövid, informatív városnézés Nápolyban, majd továbbutazás a tranzitszállásra a Garda-tó környékén (1 éj.)

 

9. nap – Reggeli után városnézés Sirmioneban. Séta a félszigetre épült középkori hangulatú belvárosban, a vízi vár mentén. Utazás Magyarország felé, érkezés a késő esti órákban.

 

 

 

Részvételi díj:           

285.000 Ft /fő

Egyágyas felár:        

85.000 Ft

Ellátás:

reggeli

Félpanziós felár:

75.000 Ft /fő (8 alkalommal vacsora)

Belépők és városbelépők:

kb. 190 €/fő + IFA

Fakultatív kirándulás:

15.000,- Ft/ fő + kb. 30 €/fő


A NAPFÉNYES SZICÍLIA A NAPFÉNYES SZICÍLIA A NAPFÉNYES SZICÍLIA A NAPFÉNYES SZICÍLIA A NAPFÉNYES SZICÍLIA A NAPFÉNYES SZICÍLIA