NYARALÁS A TOSZKÁN TENGERPARTON

Kirándulás Firenzébe, Pisába, Luccába

 

7 nap / 6 éj
2024. augusztus 4-10.

 

 

Felszállás:
04:30 óra, Győr városháza oldala buszmegállóból

06:00 óra, Sopron GYSEV pályaudvar elől, Spar oldala

07:15 óra, Szombathely vasútállomás (gazdabolt) elől

 

 

Véget nem érő tengerpart és a toscanai dombvidék teszi változatossá ezt az utazást. A kiránduláson megismerhető városok - Pisa, Lucca, San Gimignano, Firenze - Olaszország jelentős műkincseivel büszkélkedhetnek.

 

1. nap – Utazás Ausztrián keresztül Olaszországba, rövid rendszeres pihenők tartásával. Érkezés Bolognába, rövid városnézés, séta a Piazza Maggiorén. Továbbutazás a szállásra, Viareggioba. (6 éj)  A szálloda középkategóriás, strandközeli, a strandszerviz (napernyő, nyugágyak) térítés ellenében vehető igénybe.

2-3 nap – Szabadprogram, pihenés a tengerparton, fürdés a tengerben. Viareggio: a legnagyobb és legkedveltebb üdülőváros a toszkán tengerparton. 10 km hosszú homokos strandja, 3 km hosszú promenádján rengeteg hangulatos étterem, bár, szórakozóhely és bolt várja a turistákat.


4. nap – Szabadprogram, vagy egész napos fakultatív kirándulás (I.) Luccába, séta a 4 km hosszú városfallal körülvett hangulatos, középkori óvárosban (San Martino dóm, San Frediano Bazilika, Piazza Anfiteatro). Továbbutazás Pisába, városnézés, megtekintjük a Csodák mezeje látnivalóit: Dóm, Baptiserium a keresztelőkápolna, illetve lehetőség szerint felmegyünk a Pisai ferdetoronyba is. Visszautazás a szállásra.


5. nap – Szabadprogram, vagy egész napos fakultatív kirándulás (II.) autóbusszal: utazás San Gimignanoba, a tornyok városába. Városnézés. Tökéletes állapotban maradtak fenn a középkori építészet emlékei, a városfal, a lakótornyok, melyek a város fő nevezetességei. Ezután borkóstoló egy helyi pincészetben San Gimignano környékén, a híres toszkán borok ízvilágának megismerése. Továbbutazás Volterrába, városnézés a dombtetőre épült hangulatos városkában: a viszonylag ép állapotban fennmaradt római kori színház, a Piazza dei Priori, mely egyike Olaszország legszebb tereinek, Santa Maria Assunta katedrális… Visszautazás a szállásra.

6. nap – Szabadprogram, pihenés a tengerparton, fürdés a tengerben, illetve fakultatív kirándulás (III.) vonattal Firenzébe: városnézés (Dóm, Piazza Signori, Pitti Palota, Uffizi, Ponte Vecchio), majd szabadidő. Szállás ugyanott.


7. nap – Reggeli után indulás Magyarország felé, útközben rövid pihenő Ferrara városában, séta a szebbnél szebb paloták között, a káprázatos katedrális megtekintése. Érkezés Magyarországra a kiindulási helyekre a késő esti órákban.

 

 

Részvételi díj:           

220.000 Ft /fő

Egyágyas felár:        

38.000 Ft

Ellátás:

reggeli

Félpanziós felár:

70.000 Ft / fő (6 alkalommal vacsora)

Belépők:

kb. 25 €/fő + ifa

Fakultatív kiránsulá (I.) Lucca, Pisa:

17.000 Ft /fő + kb 25 € /fő

Fakultatív kirándulás (II.) San Gimignano:

19.000 Ft /fő + kb. 20 € / fő

Fakultatív kirándulás (III.) Firenze:

17.000 Ft /fő (vonatjeggyel együtt) + kb. 15 € /fő


NYARALÁS A TOSZKÁN TENGERPARTON NYARALÁS A TOSZKÁN TENGERPARTON NYARALÁS A TOSZKÁN TENGERPARTON NYARALÁS A TOSZKÁN TENGERPARTON NYARALÁS A TOSZKÁN TENGERPARTON NYARALÁS A TOSZKÁN TENGERPARTON NYARALÁS A TOSZKÁN TENGERPARTON NYARALÁS A TOSZKÁN TENGERPARTON NYARALÁS A TOSZKÁN TENGERPARTON NYARALÁS A TOSZKÁN TENGERPARTON