Általános információk társasútjainkra

 

 

Kérjük, az utazáshoz szükséges érvényes úti okmányról időben gondoskodni szíveskedjék!

 

Autóbuszos utazás

Karneváli utak kivételével programjainkban egyáltalán nem szerepel éjszakai utazás. Kérjük az indulási időpontok mindenkori pontos betartását! A későn érkező utasokra az idegenvezető az adott helyzettől függően max. 15 – 20 percet tud várni. A nem megjelent (no show) utasok részvételi díját nem áll módunkban visszatéríteni.

Az autóbuszon történő fix ülőhely foglalását az autóbuszok típusának eltérései miatt nem tudjuk 100 %-ban garantálni, de mindent elkövetünk annak érdekében, hogy Ön a kívánt helyre tudjon leülni.

 

Szállodák, ellátás

Szállodai kategóriák:az adott ország besorolásainak felelnek meg, ezek eltérhetnek a magyarországi kategóriáktól! Minden utazásra középkategóriájú ***/** szállást foglalunk Utasainknak. A programokban szereplő szállásokról részletes felvilágosítást irodánkban személyesen szívesen adunk Önnek.

Szállodai elhelyezés: valamennyi utunkon 2–3 ágyas, zuhanyzós, WC-vel ellátott szobát biztosítunk.

Egyágyas felár:azoknak az Utasoknak kell megfizetniük, akik egyágyas elhelyezést vesznek igénybe. Amennyiben valaki társítást vállal és sikerül társat találni az út indulásáig, értelemszerűen kétágyas elhelyezést kapnak. Amennyiben a társítás nem valósul meg, az egyágyas felár fizetendő! Félpanzió: reggeli és az adott országra jellemző vacsora (2 vagy 3 fogás). Italfogyasztás egyénileg fizetendő.

Idegenforgalmi adók (IFA):városonként, hotelenként eltérő, melyeket sokszor évközben is változtatnak a szállásadók. Ezért ezeket a belépőkkel együtt kérjük az autóbuszon, idegenvezetőnknek külön megfizetni szíveskedjenek. Általában 2,-3,-4 €/Fő/éj

 

Idegenvezetés

Irodánk jól felkészült, a cél országot jól ismerő, szakképzett, regisztrált idegenvezetőket alkalmaz valamennyi utazásunkhoz. Legtöbb programunkon ebben az évben is az idegenvezető: Jakab Péter. www.guide-family.hu

 

A részvételi díj és annak érvényessége

A részvételi díj minden útnál személyenként értendő 2 ill. 3 ágyas elhelyezéssel.

Tartalmazza:az utazás költségeit, a szállásköltségeket, a programban szereplő ellátást, a magyar nyelvű idegenvezetést, Áfát

 

A katalógus árkalkulációja 2023. november 2-i árfolyam alapul vételével készült: 1 EUR=380 Ft. Amennyiben a devizaárfolyam a fenti értéket tartósan és jelentősen (6%-ot meghaladóan) változik, a Jakab Reisen jogosult a részvételi díjra és felárakra arányos árfolyampótlékot felszámítani. Az üzemanyag áraknak időközi jelentős emelkedése esetén jogosult a Jakab Reisen a részvételi díjat méltányosan módosítani. Ha az áremelkedés a 8 %-ot meghaladja, Ön az utazástól jogosult elállni, és a teljes befizetett részvételi díj visszajár Önnek. Előleg: jelentkezéskor fizetendő, a részvételi díj 40%-a. Hátralék: legkésőbb az indulás előtt 1 hónappal kérjük kiegyenlíteni szíveskedjék. Az egynapos utak esetén kérjük, jelentkezéskor a teljes összeget befizetni szíveskedjenek.

Belépőket, helyi közlekedési eszközök díját(város behajtási díjak, hajók, drótkötélpályák, fogaskerekű stb.) a részvételi díj nem tartalmazza. A programoknál megadott belépődíjak tájékoztató jellegűek, a helyszínen fizetendőek.

 

Biztosítás, fakultatív programok

Baleset-, betegség- és poggyászbiztosításés stornobiztosítás irodánkban külön köthető. Alfa
Útlemondási biztosítás kizárólag a foglalás napján köthető. Biztosítást nyújt a foglalás napjától az utazás napjáig arra az esetre, ha bármi külső, igazolható ok miatt - pl. baleset, betegség, haláleset a családban, munkáltatói felmondás, vagyontárgyunkat ért jelentős kár, stb ...mely megfelel a biztosítási szabályzatnak - nem tudnak az utazáson részt venni, a biztosító visszafizeti a teljes összeg 80%-át. Amennyiben az útlemondási és balesetbiztosítás együtt kerül megkötésre, abban az esetben a Biztosító nem alkalmaz önrészt (2 millió Ft biztosítási összeg alatt). Útlemondási biztosítás hiányában, útlemondás esetén a Jakab Reisen Utazás Iroda Utazási Szerződésében leírtak vonatkoznak, a megfelelő kötbérekkel.

A Compass utasbiztosítás a külföldi tartózkodás ideje alatt hirtelen bekövetkező, előre nem látható biztosítási eseményekre nyújt megnyugtató biztosítási fedezetet, amely igénybe vehető pihenésheznyaraláshozaktív kikapcsolódáshoz és sportoláshoz.

Választható kiegészítő biztosítások:

  • autóval/motorral történű utazásunkhoz kiegészítő gépjármű-asszisztencia választható, a gépjármű 20 éves koráig bezárólag
  • Extra és a Exclusive csomaghoz választható ún. „Kütyü-plusz” fedezet, amellyel magasabb összegű tárgyankénti limittel biztosíthatóak a nevesített műszaki cikkek
  • Covid kiegészítő esetén az alaptermékben garantált, Covid-19 fertőzéssel kapcsolatos szolgáltatások köre bővíthető

Letölthető tájékoztatók:

Balesetbiztosítás:

- Szolgáltatási- és díjtáblázat
- Biztosítási termékismertető

Útlemondási biztosítás

- Útlemondási terméktájékoztató
 -Szerződési feltételek

Fakultatív programokat általában 15 fő jelentkezése esetén szervezünk.

Kedvezmények

Előfoglalási kedvezmény: teljes összeg befizetése esetén (2024. január 31-ig) 8 % - ELŐFOGLALÁSI KEDVEZMÉNY MEGHOSSZABBÍTVA 2024. FEBRUÁR 20-IG
 

Törzsutas kedvezmény:minden 2022. v. 2023. évben irodánkkal saját többnapos utunkon részt vett utasunk és a vele együtt foglaló 1 személy részére 5%.

 

Gyermekkedvezmény:12 éves korig a részvételi díj 15%-a, 2 felnőttel egy szobában, 3. ágyon.

Nyugdíjas kedvezmény: 4%.

Nászutas kedvezmény: 10%.

A kedvezmények csak az alapárra vonatkoznak, nem vonhatók össze, egy foglaláson belül egy kedvezménytípus érvényesíthető, egynapos programjainkra nem érvényesek. A kedvezmények csak foglaláskor – utólagosan nem – érvényesíthetőek.

Amennyiben Ön kedvezményre tart igényt kérjük, annak jelzését foglaláskor megtenni szíveskedjék, mivel a kedvezmények adása nem kötelező érvényű.

                      

Utazási utalvány

Tetszés szerinti összegben, névre szólóan irodánkban vásárolható és a programunkra, illetve bármely egyéb utazásra, foglalásra egész évben beváltható. Az utazási utalvány csak repülőjegy foglalására nem érvényes.

 

Indulási és érkezési helyszínek:

Soproni indulás helyszíne: GYSEV vasúti pályaudvar Spar oldala. További indulási és érkezési helyszínek többnapos útjaink esetében:

 

Transzferdíj nincs

GYŐR– Városház oldala buszmegálló
Egyéb felszállási lehetőségről (Csorna, Kapuvár, Fertőszentmiklós) kérjük irodánkkal egyeztetni szíveskedjen. 

SZOMBATHELY– Vasútállomás (Gazdabolt) elől
Egyéb felszállási lehetőségről (Sárvár, Kőszeg) kérjük, irodánkkal egyeztetni szíveskedjen.

 

Transzferdíj (az út indulása előtt és érkezése után)
minimum 4 utas esetén

SZENTGOTTHÁRD, PÁPA AJKA, CELLDÖMÖLK:8.000 Ft/fő

KOMÁROM, Tesco parkoló: 12.000 Ft/fő

TATA: 10.000 Ft/fő

 

A programok végén, a hazaúton a csatlakozási pontokon – transzferek összehangolása miatt – 1-1,5 órás várakozási idő előfordulhat. A transzfereket, ill. csatlakozási lehetőségeket irodánk a résztvevők a résztvevők létszámától függően 8-16 fős kisbuszokkal, illetve személyautókkal végzi. Átszállás Sopronban. A Jakab Reisen fenntartja a jogot a felszállási időpontok változtatására, esetleges útvonal módosítás a beszállításokból adódóan előfordulhat.

 

Miért éppen minket válasszon?

Több mint 25 éveszemélyesen járjuk Európát, az utazás életünk részévé vált. Saját tapasztalataink, benyomásaink és utasaink véleményei alapján tervezzük meg kirándulásainkat. Minden utunkon fontos számunkra, hogy a sok szép látnivaló, élmény mellett az utazás Önöknek egyben pihenés és jó hangulatban eltöltött kikapcsolódás is legyen.

Szeretettel várjuk irodánkba 2024-ben is, nemcsak autóbuszos utak, hanem wellness hétvégék, akciós utak, repülős – bécsi, budapesti vagy pozsonyi indulású – nyaralóprogramok széles választékával is.