Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Általános információk társasútjainkra

Kérjük, az utazáshoz szükséges érvényes úti okmányról időben gondoskodni szíveskedjék!
 
Autóbuszos utazás
Programjaink és számos egyéb buszos megrendeléseink egyidejűsége szükségessé teszi, hogy kirándulásainkhoz sok éve jól bevált, szinte állandó, megbízható buszos vállalkozások kiváló, minden EU komfortnak megfelelő autóbuszait – Mercedes, Man, Bova, Setra, Scania – vegyük igénybe.
Az autóbusz ülései dönthetők, szélesíthetők. Az utolsó sorban csak kis mértékben dönthetők. Karneváli utak kivételével programjainkban egyáltalán nem szerepel éjszakai utazás. Az autóbuszon kérjük a dohányzás mellőzését!
Kérjük az indulási időpontok mindenkori pontos betartását! A későn érkező utasokra az idegenvezető az adott helyzettől függően max. 15 – 20 percet tud várni. A nem megjelent (no show) utasok részvételi díját nem áll módunkban visszatéríteni.
Az autóbuszon történő fix ülőhely foglalását az autóbuszok típusának eltérései miatt nem tudjuk 100 %-ban garantálni, de mindent elkövetünk annak érdekében, hogy Ön a kívánt helyre tudjon leülni.
 
Szállodák, ellátás
Irodánk munkatársai, illetve helyi partnereink rendszeresen ellenőrzik a szálláshelyek minőségét.
Szállodai kategóriák: az adott ország besorolásainak felelnek meg, ezek eltérhetnek a magyarországi kategóriáktól! Minden utazásra középkategóriájú ***/** szállást foglalunk Utasainknak. A programokban szereplő szállásokról részletes felvilágosítást irodánkban személyesen szívesen adunk Önnek. 
Szállodai elhelyezés: valamennyi utunkon 2–3 ágyas, zuhanyzós, WC-vel ellátott szobát biztosítunk. 
Egyágyas felár: azoknak az Utasoknak kell megfizetniük, akik egyágyas elhelyezést vesznek igénybe. Amennyiben valaki társítást vállal és sikerül társat találni az út indulásáig, értelemszerűen kétágyas elhelyezést kapnak. Amennyiben a társítás nem valósul meg, az egyágyas felár fizetendő!
Félpanzió: reggeli és az adott országra jellemző vacsora (2 vagy 3 fogás). Italfogyasztás egyénileg fizetendő. 
Idegenforgalmi adók (ifa): városonként, hotelenként eltérő, melyeket sokszor évközben is változtatnak a szállásadók. Ezért ezeket a belépőkkel együtt kérjük az autóbuszon, idegenvezetőnknek külön megfizetni szíveskedjenek. Általában 2,-3,-4 €/Fő/éj
 
Idegenvezetés
Irodánk jól felkészült, a cél országot jól ismerő, szakképzett, regisztrált idegenvezetőket alkalmaz valamennyi utazásunkhoz. Az egyes országok, városok helyi rendelkezésétől függően előfordulhat, hogy az adott nevezetesség (múzeum, templom stb.) közvetlen környezetében az idegenvezető nem, vagy csak korlátozottan adhat információt. Ebben az esetben a tájékoztatás az autóbuszon történik. Sok városban helyi idegenvezetőket is igénybe veszünk, így még hitelesebb, aktuális információkhoz juthatnak Utasaink. Legtöbb programunkon ebben az évben is az idegenvezető: Jakab Adrienn vagy Jakab Péter. www.guide-family.hu
 
A részvételi díj és annak érvényessége
A részvételi díj minden útnál személyenként értendő 2 ill. 3 ágyas elhelyezéssel.
Tartalmazza: az utazás költségeit, a szállásköltségeket, a programban szereplő ellátást, a magyar nyelvű idegenvezetést, Áfát
 
A katalógus árkalkulációja 2017. december 1- jei árfolyam alapul vételével készült: 1 EUR=305 Ft. Amennyiben a devizaárfolyam a fenti értéket tartósan és jelentősen (6%-ot meghaladóan) változik, a Jakab Reisen jogosult a részvételi díjra és felárakra arányos árfolyampótlékot felszámítani. Az üzemanyag áraknak időközi jelentős emelkedése esetén jogosult a Jakab Reisen a részvételi díjat méltányosan módosítani. Ha az áremelkedés a 8 %-ot meghaladja, Ön az utazástól jogosult elállni, és a teljes befizetett részvételi díj visszajár Önnek. Előleg: jelentkezéskor fizetendő, a részvételi díj 40%-a. Hátralék: legkésőbb az indulás előtt 1 hónappal kérjük kiegyenlíteni szíveskedjék. Az egynapos utak esetén kérjük, jelentkezéskor a teljes összeget befizetni szíveskedjenek. 
Belépőket, helyi közlekedési eszközök díját (hajók, drótkötélpályák, fogaskerekű stb.) a részvételi díj nem tartalmazza. A programoknál megadott belépődíjak tájékoztató jellegűek, a helyszínen fizetendőek és nem kötelező érvényűek.
 
Biztosítás, fakultatív programok
Baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás és stornobiztosítás irodánkban külön köthető. (Colonnade)
Fakultatív programokat általában 15 fő jelentkezése esetén szervezünk.
 
Kedvezmények
Előfoglalási kedvezmény: Minden utunkra (a karneváli utak kivételével), ha 2018. március 10-ig irodánkban jelentkezik, úgy előlegfizetés esetén 5%, a teljes összeg befizetése esetén 10% kedvezményt biztosítunk a részvételi díjból. 
Törzsutas kedvezmény: minden 2016. vagy 2017. évben irodánkkal, saját többnapos utunkon részt vett utasunk és a vele együtt foglaló 1 személy részére 5%.
Gyermekkedvezmény: 14 éves korig a részvételi díj 20%-a, 2 felnőttel egy szobában, 3. ágyon. 
Nagycsaládos kedvezmény: 2 felnőtt és min. 3 (max. 18 éves) gyerek esetén 10%. 
Nyugdíjas kedvezmény: 5%.
Nászutas kedvezmény: 10%.
A kedvezmények csak az alapárra vonatkoznak, nem vonhatók össze, egy foglaláson belül egy kedvezménytípus érvényesíthető, egynapos programjainkra és a repülős utakra nem érvényesek. A kedvezmények csak foglaláskor – utólagosan nem – érvényesíthetőek.
 
Indulási és érkezési helyszínek
Soproni indulás helyszíne: GYSEV vasúti pályaudvar Spar oldala.
További indulási és érkezési helyszínek többnapos útjaink esetében:
 

Transzferdíj nincs

Transzferdíj (az út indulása előtt és érkezése után)

GYŐR – Városház oldala buszmegálló
CSORNA – Margit kórház
KAPUVÁR – Szt. Anna templom elől
SZOMBATHELY – Vasútállomás (Gazdabolt) elől
KŐSZEG - Várparkoló
KÖRMEND – OMV benzinkút - 86- os úton
SÁRVÁR - Várparkoló
KÖRMEND – néhány útnál megjelölve
KOMÁROM – Tesco parkoló (néhány útnál megjelölve)
TATA – Tesco parkoló (néhány útnál megjelölve

MOSONMAGYARÓVÁR – Shell kút (Futura): 4.000 Ft/fő

SZENTGOTTHÁRD, PÁPA, KESZTHELY, VESZPRÉM, AJKA, CELLDÖMÖLK: 5.000 Ft/fő

KOMÁROM: 4.000 Ft/fő

 
A programok végén, a hazaúton a csatlakozási pontokon – transzferek összehangolása miatt – 1-1,5 órás várakozási idő előfordulhat. A transzfereket, ill. csatlakozási lehetőségeket irodánk a résztvevők létszámától függően 8-16 fős kisbuszokkal, illetve személyautókkal végzi. Átszállás Sopronban.
A Jakab Reisen fenntartja a jogot a felszállási időpontok változtatására, esetleges útvonal módosítás a beszállításokból adódóan előfordulhat.